skip to Main Content

28.5.2020 Löytöretki voimavaralähteelle – osa 4

#OmaishoitoKoskettaaJokaista #Omaishoitoyhteisö

Tässä blogisarjassa tehdään löytöretki voimavarojemme lähteelle eli sisimpäämme. Meissä kaikissa on voimavaroja enemmän kuin tiedämmekään, ne pitää vain etsiä ja ottaa käyttöön pienin askelin. Blogisarjan kirjoittaja, sairaanhoitaja YAMK Maija Repola opiskelee ratkaisukeskeistä terapiaa sekä kirjallisuusterapiaa ja tarjoaa keskusteluapua vapaaehtoistyönä halukkaille.

Löytöretki voimavaralähteelle. Osa 4.

Viikko on jälleen vierähtänyt ja on viimeisen löytöretken aika voimavaralähteelle. Olet varmasti tähän mennessä jo huomannut, kuinka sinussa on enemmän vahvuutta ja voimavaroja kuin olet tiennytkään. Löytöretkilläsi olet löytänyt voimavaroja itsestäsi tutkimalla menneisyyden haastavia aikoja ja pohtinut kuinka niistä olet selvinnyt. Olet myös kiinnittänyt huomiota niihin asioihin, jotka sinua on aiemmin auttanut eteenpäin. Lisäksi olet pysähtynyt pohtimaan nykyhetkeä ja huomannut hyviä asioita elämästäsi ja itsestäsi, löytänyt asioita, joista olet kiitollinen. Toiveikkuutta olet saanut suuntaamalla katseesi tulevaisuuteen, uskaltautunut haaveilemaan ja suunnittelemaan askel kerrallaan tapahtuvaa matkaa kohti muutosta. Olet kaiken kaikkiaan tähän mennessä tehnyt kolme löytöretkeä itseesi menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden kautta ja löytänyt näistä kaikista retkistä hyödyllisiä, juuri sinulle sopivia keinoja ja voimavaroja käyttöösi. Teit tämän kaiken aivan itse ja saatkin olla itsestäsi ylpeä!

Nyt on aika kiittää itseä kaikesta: menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Olet tuonut itse itsesi tähän hetkeen ja tulet viemään itse itsesi eteenpäin kohti tulevaisuutta entistä luottavaisempana ja vahvempana. Kun tarvitset voimavaroja matkallasi, tiedät nyt, että voimavaralähde ei ole kaukana, se löytyy sisimmästäsi. Tiedät myös, minkälaiset ajatukset ja pohdinnat sinut lähteelle kuljettaa. Haluan tässä kohtaa myös muistuttaa, että avun pyytäminen ja vastaanottaminen on todellista vahvuutta ja viisautta. Et ole yksin, täällä me muutkin olemme, elämiemme äärellä, jokainen matkalla kohti omaa tulevaisuutta, silti yhdessä, rinnakkain, toinen toisiamme tukien.

Viimeisellä löytöretkellä voimavaralähteelle lähdemmekin suuntaamaan sitä hyvää, mitä meissä on ja mitä olemme jo tähän mennessä oppineet, ulospäin muihin ihmisiin. Olemme oppineet paljon itsestämme löytöretkillämme ja nyt voimme auttaa myös muita löytämään sitä hyvää ja tulevaisuuden toivoa, jota jokaisessa ihmisessä on sisällään. Jos sinulla on riittävästi voimavaroja, voit toimia läheisesi tai ystäväsi rinnalla kulkijana hänen löytöretkillään omaan voimavaralähteeseen, mikäli hän niin haluaa. Voit auttaa läheistäsi löytämään ja pohtimaan hänen omia vahvuuksiaan, saavutuksiaan ja voimavarojaan, vaikkapa aiempien blogitekstieni harjoitusten kautta. Muista kuitenkin, että tällä matkalla olet rinnalla kulkija, joka näyttää valoa juuri oikeissa paikoissa, voimavarojen lähteellä. Jokaisen polku on ainutlaatuinen, jokaisen voimavaralähde on erilainen, yhdessä on kuitenkin mukavampi retkeillä. Viimeisellä löytöretkellä voimavaralähteelle löydätkin voimavaroja ja hyvää muista ihmisistä ja vahvistat rinnalla kulkijana heidän luottamustaan omaan itseensä. Tämä löytöretki voi olla läheisellesi korvaamaton ja sinulle merkittävä kokemus!

Kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet blogitekstejäni lukea. Tämä oli minulle ensimmäinen kokemus blogikirjoittajajana, josta olen kiitollinen Hiiden Omaishoitajat Ry:lle, joka tämän mahdollisti. Minulta voi tiedustella tapaamisia tai puhelinaikoja kesän aikana p.045 2632131 tai terapiaa.online@gmail.com. Toivon, että kirjoitukseni ovat antaneet lukijoille myönteisiä ajatuksia elämään. Mikäli haluat jakaa kokemuksesi teksteistäni, voit kommentoida kommenttikenttään facebookissa. Ihanaa kesää kaikille!

https://www.facebook.com/askelkerrallaan2020/

Takaisin

Back To Top