skip to Main Content

17.8.2020 Syksy lähtee liikkeelle uusien tuulien ja tilojen myötä

#OmaishoitoKoskettaaJokaista #Omaishoitoyhteisö

Kesä tuli, oli ja meni vai vieläkö eletään kesän loppurippeitä? Ainakin kelit ovat vielä suosiollisia ja ihanat auringonsäteet valaisevat päiviämme. Epävarmuudesta on tullut pysyvä käytäntö ja elämme eloamme päivä kerrallaan miettien mikä mahtaa tänään tai huomenna olla toisin. Koronauutiset täyttävät edelleen kaikki tiedotuskanavat, siksi heittäydynkin välillä ajatusmaailmaan, jossa tuota virusta ei olisi. Voisin asioida pälyilemättä olkani ylitse, en miettisi kuinka läheltä joku kulkee ohitseni, en edes huomaisi aivastiko joku juuri jossain, enkä varsinkaan miettisi olenko tänään kenties kävellyt tuon piilevän viruksen ohi? Voi miten toisin asiat olivatkaan vuosi sitten. Pääsemmekö koskaan tuosta viruksesta eroon tai tuleeko tilalle uusia uhkia?

Ilokseni ja iloksenne voin kuitenkin ilmoittaa, että löysimme OmaisOhjaamolle uudet, isommat ja valoisammat tilat aivan Lohjan keskustasta. Loman jälkeinen aika on mennyt tiloja maalaten, ehostaen, rakentaen uutta keittiötä, siivoten ym. lukuisten tehtävien parissa. Vapaaehtoisia on saatu mukaan talkoisiin ja tarpeellisia huonekaluja, esineitä ja tavaroita on saatu lahjoituksina. Muuttokin on jo tehty, mutta edessä on vielä monta hetkeä, kunnes tavarat ja huonekalut löytävät paikoilleen. Toivomme pääsevämme esittelemään teille uusia tiloja mahdollisimman pian, mutta kuten edellä jo totesin epävarmuus varjostaa jokaista päiväämme. Siksipä myös perinteisen tiedotteen tekeminen on ollut entistä haastavampaa, kun enää ei riitä, että suunnitellaan uusia ryhmiä ym. toimintoja, varataan tilat, ohjaajat, tarjoilut jne. Täytyy olla olemassa plan b, jos emme voikaan tavata tai jos voimme, miten toteutamme sen riittävän turvallisesti. Kaikesta tästä huolimatta tiedote tulee vielä tämän kuukauden aikana postilaatikkoosi. Olemme lisänneet mm. verkkotapaamisia ja muistathan, että meiltä saat apua älylaitteidesi (tietokone, tabletti, puhelin) kanssa, että pääset osallistumaan.

Tässä vielä kaikille muistutuksena muutama tärkeä asia, kun asioit kanssamme:

  • Tule vain terveenä
  • Pese kädet, käytä käsihuuhdetta
  • Pidä turvavälit 1,5 – 2 metriä
  • Yski oikein – älä tartuta muita
  • Voit suojata itseäsi ja muita myös käyttämällä kasvomaskia
  • Noudata muita ajankohtaisia ohjeita

Oli koronaa tai ei, toivon, että noiden ohjeiden kanssa jokainen meistä elää jatkossakin turvallisemmin. Elokuun aikana tavoitat meidät työntekijät parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Sen jälkeen voimme vain toivoa, että pääsemme tapaamaan myös kasvotusten.

Elokuisin terveisin Katja Sandholm, OmaisOiva-ohjaaja/muistihoitaja

Takaisin

Back To Top